Volledig scherm
Yvon Jaspers met boer Bastiaan © BZV/ KRO-NCRV

Yvon Jaspers op pad met 1100 brieven: hoeveel krijgt Boer Bastiaan uit Wolphaartsdijk er?

WOLPHAARTSDIJK - Met 1100 brieven ging presentatrice Yvon Jaspers van Boer zoekt Vrouw op pad richting de tien naar liefde hunkerende boeren die dit seizoen meedoen. Of daar ook veel post voor boer Bastiaan uit Wolphaartsdijk tussen zat, weten we pas op 23 februari.

Die dag begint het nieuwe seizoen en gaat Yvon Jaspers traditiegetrouw met zakken vol post langs de boeren om hen te verrassen met heel veel of juist heel weinig brieven van potentiële liefdespartners. De vijf boeren met de meeste post worden daarna verder gevolgd in 's lands populairste televisieprogramma.

De 35-jarige akkerbouwer Bastiaan van 't Westeinde uit Wolphaartsdijk is dit jaar één van de kandidaten.  ,,Ik kom hier niet veel dames tegen”, zei hij in september tegen presentatrice Yvon Jaspers tijdens de aflevering waarin de boeren werden voorgesteld. ,,Ik heb getinderd, maar dat schoot allemaal niet op.”

De Zeeuw mag uiteraard nog niet verklappen of hij veel brieven heeft gekregen en of zijn zoektocht naar liefde succes heeft gehad. De komende maanden moet hij de lippen stijf op elkaar houden van de producent van het programma. Na de uitzending in september werd Bastiaan door veel fans op de sociale media getipt als kanshebber om veel brieven te krijgen. Het nieuwe seizoen begint op zondag 23 februari.

KRO-NRCV heeft al verklapt dat er geen record gaat sneuvelen. Boer Tom blijft de agrariër die de meeste brieven ooit kreeg. Met een slordige 1800 liefdesverklaringen in 2015 was hij meer in trek dan de kandidaten van dit jaar. Er zijn in totaal wel meer brieven gestuurd dan het vorige seizoen.

Bastiaan Van ‘t Westeinde was vorig jaar in het nieuws vanwege zijn plan om in de Zuidvlietpolder bij Wolphaartsdijk 28 buitendijks gelegen vakantiehuisjes te bouwen. Dat plan stuit op enige weerstand bij dorpsbewoners en natuurbeschermers, met name omdat ze vinden dat de zogeheten eco-lodges de omgeving te veel zullen aantasten. Zelf vindt hij dat de huisjes met groene daken juist prima in de omgeving passen.

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”
 3. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.