Volledig scherm
PREMIUM
praktijkonderwijs; de wissel; goes; 2018; Youri van der Bel; metaalbewerking; © Marcelle Davidse

Youri uit Goes krijgt straks een schooldiploma, maar wat moet hij ermee?

GOES - Youri van der Bel uit Goes zit op praktijkschool De Wissel in Goes. Onderwijsminister Arie Slob gaat ervoor zorgen dat hij een diploma krijgt als hij afzwaait. ,,Maar wat heb ik aan zo’n diploma?’’, vraagt Youri zich af. En ook Zeeuwse schoolleiders lopen niet over van enthousiasme voor het voorstel van Slob. Ze  vinden het gebaar ‘charmant’, maar zijn sceptisch over de waarde van zo’n papiertje.

Leerlingen van praktijkscholen krijgen voortaan een diploma. Dat gaat minister Slob (Onderwijs) in de wet vastleggen, zo schreef hij gisteren in een brief aan de Tweede Kamer. Daarmee wil hij ‘leerlingen in het praktijkonderwijs de erkenning geven die zij verdienen’.

Het praktijkonderwijs is de enige vorm van voortgezet onderwijs waarin leerlingen aan het eind van hun opleiding zonder diploma de school verlaten. Onterecht, vindt Slob. Deze leerlingen willen, net als hun leeftijdgenoten, laten zien wat ze kunnen. Tot zover is directeur Jelle Gernler van praktijkschool De Wissel in Goes het eens met de minister.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement