Volledig scherm
Youp van 't Hek © ANP

Youp van 't Hek in Middelburg weer onwel

MIDDELBURG - Nog geen week nadat hij in Papendrecht onwel is geworden, moest Youp van ’t Hek dinsdagavond ook zijn optreden in Middelburg staken. Na een uur spelen werd hij in de pauze onwel. Nadat een arts hem had onderzocht, is Youp door zijn chauffeur naar huis gebracht. Youp baalt er zelf van. ‘Sorry!!!! twitterde hij.


De cabaretier is genoodzaakt de tournee tot nader order te onderbreken. Wat er precies met Youp aan de hand is, is niet duidelijk. “Het is niet levensbedreigend”, weet directeur Frans Lievens van de Schouwburg in Middelburg. “Het eerste uur van de voorstelling ging het nog goed. Maar in de pauze werd hij onwel.” Geruime tijd is er een arts bij Youp geweest. Van ’t Hek hoefde weliswaar niet naar het ziekenhuis, maar is direct door zijn chauffeur naar huis gebracht.

Begripvol

“Het publiek was begripvol”, zegt Lievens over de reacties na de gebeurtenis. “Natuurlijk is het voor iedereen een teleurstelling. Maar Youp is de Johan Cruijff van het Nederlandse cabaret. Hij heeft veel stappen in Middelburg gezet; het is een echte huisvriend geworden. We hopen dan ook dat het snel beter gaat met Youp en dat onderzoeken uitwijzen wat er aan de hand is.”

Het is volgens Lievens nog te vroeg om te zeggen of de voorstelling wordt overgespeeld. Lievens: “We hebben van alle bezoekers de e-mailadressen. We laten hen via de mail en via de media meer weten zodra er iets duidelijk is.”