Volledig scherm
Won Yip © Koen van Weel/ANP

Won Yip in panel Dragon’s Den

GOES De uit Zeeland afkomstige Won Yip (50) is één van de vijf panelleden in het televisieprogramma Dragon’s Den. Het programma is in het voorjaar van 2020 te zien bij WNL op zondagavond op NPO1.

Het format van Dragon’s Den is wereldwijd in vele vormen op tv. Beginnende ondernemers krijgen de kans om hun eigen bedrijf zo goed mogelijk voor te stellen aan vijf panelleden, succesvolle zakenmensen uit Nederland. Doel is ervoor te zorgen dat één van de zakenmensen investeert in het bedrijf van de beginnende ondernemer.

Won Yip kent het klappen van de zweep van ondernemen. Al op 19-jarige leeftijd kocht hij zijn eerste kroeg in Goes. Inmiddels is hij één van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam. Hij bezit bijna alle horecabedrijven aan en rond de Dam. Yip investeert ook in vastgoed en startende bedrijven. 

De ander vier Dragons zijn Michel Peridon (oud-eigenaar van Trust,  computeraccessoires),  mode-onderneemster Nikkie Plessen, Pieter Schoen (oud-eigenaar van de Nederlandse Energie Maatschappij) en Shawn Harris (eigenaar investeringsmaatschappij Orange Wings).