Volledig scherm
Tanneguy Descazeaud (rechts) neemt afscheid als algemeen directeur van Zeeland Refinery. Hij wordt opgevolgd door Nathalie de Muynck, die al eerder de leiding voerde over de raffinaderij in het havengebied bij Nieuwdorp. © Frank Balkenende

Wisseling van de wacht bij Zeeland Refinery

NIEUWDORP - Nathalie de Muynck keert terug als algemeen directeur van olieraffinaderij Zeeland Refinery in het havengebied bij Nieuwdorp. Ze volgt Tanneguy Descazeaud op. De Muynck was er van 2011 tot 2015 ook algemeen directeur. De afgelopen drie jaar had ze een functie binnen Total Marketing.

Onder leiding van Descazeaud wist Zeeland Refinery energiezuiniger en duurzamer te produceren, onder meer door miljoeneninvesteringen van de aandeelhouders Total (55 procent) en Lukeoil (45 procent). Een andere mijlpaal is het net in gebruik genomen zonnepark Zeeland Solar. De 28.000 zonnepanelen kunnen op zonnige dagen in bijna een kwart van het electriciteitsverbruik van de raffinaderij voorzien. De Muynck, die al bijna dertig jaar binnen de Total-groep werkt, kent de fabriek van binnen en buiten en hoeft dan ook niet tot nauwelijks te worden ingewerkt.

De raffinaderij heeft een maximumcapaciteit van 155.000 vaten ruwe olie per dag. De hydrocracker, een van de grootste in Europa, kan 80.000 vaten per dag vullen. Zeeland Refinery maakt verschillende soorten brandstoffen, waaronder een flink aandeel kerosine voor vliegtuigen. Het bedrijf telt 420 medewerkers en 300 krachten van vaste onderhoudsaannemers. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement