Lex Greve: ,,Als ik niets onderneem, zit ik hele dagen thuis te lezen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Lex Greve: ,,Als ik niets onderneem, zit ik hele dagen thuis te lezen.” © Mechteld Jansen

Winterse Zeeuwse zondagen saai? Daar gaat Lex wat aan doen

OOSTKAPELLE - Winterse zondagmiddagen in Zeeland. In de winkelstraten kun je een kanon afschieten. Aan het strand is het nog net weer om de hond uit te laten. Voor de rest is het saai, saai in het kwadraat. Daar moet ik maar eens wat aan doen, dacht Lex Greve uit Oostkapelle.

Hij wappert met een kleurige folder. Komende maanden, te beginnen op 19 januari, heeft hij vier zondagse bijeenkomsten georganiseerd in de Kloveniersdoelen in Middelburg. Met sprekers over wat ‘grotere’ onderwerpen. De zin van het leven, bijvoorbeeld. Of de plaats van Nederland en Europa ten opzichte van het steeds machtiger wordende China.

  1. Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had
    PREMIUM
    Column Jan van Damme

    Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had

    Het is anders deze dagen. Drastisch anders. Blij zijn met de lente lijkt taboe. Wandelend loeren we achterdochtig naar elkaar, je moet op anderhalve meter afstand blijven hoor. De voordeurbel. Als ik opendoe staat de postbode al tien meter verder op straat te zwaaien dat hij een pakketje heeft neergelegd. De boekwinkel is open, nog wel. Ook daar waan ik me een melaatse. Geen kip, bijna geen kip te zien. Het lijkt of er iemand met een gifspuit door de wereld is getrokken om elk spoortje levendigheid de kop in te drukken.