Volledig scherm
De winnende foto van Manon Kiemeneij © Manon Kiemeneij

Winnares fotowedstrijd kustmarathon: ‘Dit zou mijn vader waanzinnig hebben gevonden’

De winnaar van de PZC Kustmarathon fotowedstrijd is.. Manon Kiemeneij! Achter de selfie met haar gezin voor het hartloophart schuilt veel liefde voor de kustmarathon: sinds het prille begin van de kustmarathon is ze van de partij. De liefde voor de marathon heeft ze van haar vader Henk Barentsen: “hij was een echte uutloper”, aldus Manon. Sinds april dit jaar is hij niet meer onder hen. Het hele weekend was daarom een herinnering aan haar vader.

“Het kustmarathonweekend was vanaf het begin echt ‘zijn’ weekend. We leefden met z’n allen naar het weekend toe met zijn hardloopschema en alle andere voorbereidingen. Tijdens het weekend hield hij alle uitslagen bij van de uitlopers en na elke marathon hield hij een ranglijst bij van alle 'uutlopers'. Twee jaar geleden heeft hij zelfs de marathon nog gelopen. Mijn vader heeft de hele familie aangestoken met het kustmarathonvirus. Zo heb ik een paar keer mee gedaan met de Ladiesrun, heeft mijn broer afgelopen weekend de marathon gelopen en deed mijn schoonmoeder mee aan de wandelmarathon. En we zijn natuurlijk altijd het hele weekend aanwezig om te supporten.”

De foto

“De foto hebben we gemaakt op zondag, na de wandelmarathon. We gingen nog even wandelen over de boulevard. Ik had het hart het hele weekend al zien staan en vond dat we daar met z’n viertjes mee op de foto moesten. Dat ik de fotowedstrijd heb gewonnen en ermee in de PZC kom zou mijn vader echt waanzinnig hebben gevonden.”

Hoogtepunt

“Het hoogtepunt van het weekend was het moment waarop mijn broer over de finish kwam nadat hij de marathon had gelopen. Ik ben zo trots dat hij dat heeft gehaald! Vooral omdat de start niet makkelijk was voor hem. Mijn vader is bij zijn crematie namelijk binnengedragen op het nummer dat gedraaid wordt bij de start. Je hoort dat lied verder nergens, alleen hier. Mijn broer is met tranen in zijn ogen begonnen aan de marathon.”

Benieuwd naar de andere foto’s die zijn ingezonden voor de fotowedstrijd? Bekijk ze hier.