Wim Twigt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Twigt. © Johan van der Heijden

Wim Twigt uit Kloetinge is omdenker, voor een betere toekomst: ‘Morgen moet het beter zijn’

PORTRETWim Twigt is omdenker van beroep. Zijn bedrijf  Twigt-Om leidt opdrachtgevers weg van de gebaande paden naar ‘robuuste’ en duurzame oplossingen die ‘conceptueel innovatief’ zijn. Met als motto: ‘Morgen moet het beter zijn’. 

Conceptueel innovatief. Wat dóe je nou eigenlijk?

,,Heel concreet voorbeeld: Twigt-Om, het bedrijf van mijn dochter Hannah en mij, heeft de opdracht gekregen om in twee jaar twintig recreatiebedrijven aan het circulair bouwen te krijgen. Circulair bouwen is zó bouwen, dat materialen oneindig hergebruikt kunnen worden. Je hoeft dus geen grondstoffen meer te verspillen. Dat is innovatief, vernieuwend. Met conceptueel bedoel ik dat je  uitzoomt om het grotere geheel te zien en alle aspecten meeweegt. Wij leggen onze klanten niet alleen uit hoe ze circulair kunnen bouwen, maar denken ook mee  hoe dat aansluit op hun behoeften. Van de recreatiesector is bekend dat accommodaties na een jaar of vijftien ‘uit de mode’ zijn. Daarom moet er dan iets nieuws komen. Als je denkt aan circulair bouwen, zou je dan het vakantiehuisje kunnen afbreken en de materialen hergebruiken. Of ze naar een depot voor herbruikbare materialen brengen. Maar je kunt het huisje ook zo bouwen dat je vijftien jaar later met een paar eenvoudige aanpassingen een heel nieuw uiterlijk of nieuwe functies krijgt.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had
    PREMIUM
    Column Jan van Damme

    Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had

    Het is anders deze dagen. Drastisch anders. Blij zijn met de lente lijkt taboe. Wandelend loeren we achterdochtig naar elkaar, je moet op anderhalve meter afstand blijven hoor. De voordeurbel. Als ik opendoe staat de postbode al tien meter verder op straat te zwaaien dat hij een pakketje heeft neergelegd. De boekwinkel is open, nog wel. Ook daar waan ik me een melaatse. Geen kip, bijna geen kip te zien. Het lijkt of er iemand met een gifspuit door de wereld is getrokken om elk spoortje levendigheid de kop in te drukken.