Wim Hofman 80 jaar: ‘Er wordt nu ophef gemaakt van mijn tachtigste. Maar ik heb ook jaren gehad dat er geen verjaardag was’
Wim Hofman, Zeelands bekendste en meest gelauwerde kinderboekenschrijver wordt 80 jaar. Hij schrijft en dicht ook voor volwassenen. Is beeldend kunstenaar. En columnist van deze krant, al vijftien jaar zonder één week over te slaan. Als in april de Dokbrug in Vlissingen klaar is, lezen we op de onderkant van het brugdek zijn gedicht 'Waar zijn onze schepen?’ Hij wandelt graag, dagelijks met zijn vrouw Toke even vanuit hun huis naar het strand. Hij wandelt ook graag door herinneringen.
Delen per e-mail
Je tachtigste verjaardag vieren. Hoe doe je dat? Daarover hoeft Wim Hofman zich niet het hoofd te breken. Vieren, dat wordt voor hem gedaan. Ter gelegenheid van het afronden van zijn tachtigste jaar op dinsdag 2 februari staat de uitgave gepland van ‘We vertrekken voordat het licht is’, een bundel met verhalen en illustraties voor volwassenen. Tijdens de presentatie - online, want ja, corona - zal hij voorlezen en vragen beantwoorden. Een theaterbewerking van 'Zwart als inkt’, zijn verhaal over Sneeuwwitje en de zeven dwergen, is in de maak bij theatergroep Zeelandia. En natuurlijk deed hij zelf een bescheiden duit in het zakje met een column in deze krant, gisteren te lezen naast zijn tekening van een bedeesd jongetje met een feestmuts. ‘Jarig', had hij erboven gezet.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Ruim vijf jaar cel geëist tegen ‘de Holleeder van Terneuzen’ voor reeks misdrijven
MIDDELBURG - Het was een druk baasje, die 23-jarige Terneuzenaar R. O. die zich vrijdag voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden. Dealen, beledigen en bedreigen van agenten en kinderen. Harddrugs- en wapenbezit, een straatroof, voorbereidingen treffen voor oplichting via Marktplaats en met als sluitstuk een gewapende woningoverval op 5 januari 2020 in Middelburg. ,,Ik ben de Holleeder van Terneuzen’’, zou hij zich hebben genoemd. -
PREMIUM
Niets ruikt lekkerder dan de geur van gemaaid gras
Deze week was het zover. Hier had ik naar uitgekeken. De eerste keer dat ik weer gras kon maaien. Dat vind ik altijd een wonderbaarlijk moment, de sapstromen die weer op gang komen als aanloop naar de vroege lente. Niets ruikt lekkerder dan de geur van vers gemaaid gras. Of die van hooi en stro, beetje opgewarmd in zonlicht. Het zijn geuren die al duizenden jaren geroken worden, en misschien zijn ze zelfs onderdeel van ons DNA geworden. -
Zwembad opknappen zodat kinderen en kleinkinderen hier kunnen zwemmen
ARNEMUIDEN - Voor mijn kinderen en kleinkinderen doe ik dit. Die kunnen hier straks lekker zwemmen, zo zegt oud-timmerman Martien Meedendorp terwijl hij samen met een tiental andere vrijwilligers aan het klussen is bij het Julianabad in Arnemuiden. -
Nieuwe hoogspanningsleiding door Zeeland en West-Brabant in 2030 in gebruik
De omstreden nieuwe hoogspanningsleiding door Zeeland en West-Brabant, de zogeheten 380 KV-leiding, wordt in 2030 in gebruik genomen. -
PREMIUM
Duitse aanwinst voor de Stoomtrein Goes-Borsele is aangekomen in Zeeland, nu nog een nieuw kleurtje
HOEDEKENSKERKE - De verbouwing en uitbreiding van De Buffer, het onderkomen van de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) in Hoedekenskerke, komt op stoom. Deze week kwam vanuit Duitsland het treinrijtuig aan dat binnenkort als restauratiewagon naast het gebouw komt te staan.
-
PREMIUM
Coronaprik gemist? Wat dan?
MIDDELBURG - Is het opgestaan plaats vergaan, als iemand de eerste gelegenheid op een coronavaccinatie voorbij heeft laten gaan? -
PREMIUM
Meer bewegen en iets winnen met Hulst Wandelt: ‘Het concept is simpel, maar motiveert’
HULST - Wat vaker een ommetje maken én er iets mee winnen. Hulst voor Elkaar moedigt inwoners van de gemeente Hulst aan om meer te bewegen met Hulst Wandelt. En dat werkt, vertelt Marc de Haas van de stichting. -
Wat is jouw ultieme recept? Deel het met de rest van Zeeland!
Vraagt jouw familie je elke keer weer, dat ene heerlijke gerecht te maken? Die klassieker, waarvan iedereen begint te watertanden zodra het ter sprake komt? Of heb jij zelf een gerecht dat je graag en vaak bereidt, omdat het ultiem genieten is? Deel het met de rest van Zeeland!