Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award 2019
Volledig scherm
Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award 2019 © PZC

Wilthagen in Tholen is het Zeeuwse familiebedrijf van het jaar

GOES - Het Thoolse bedrijf Wilthagen is dinsdagavond in De Mythe in Goes uitgeroepen tot het Zeeuwse Familiebedrijf van het Jaar 2019. 

Frank Wilthagen.
Volledig scherm
Frank Wilthagen. © Leo Adriaansen

Wilthagen B.V. is een vleeswarenbedrijf dat ruim 45 jaar Zeeuwse vleesproducten en snacks produceert, zoals Zeeuwse knabbelspek, boerenleverworst, maar ook kroepoek met zeewier-, uien- en garnalensmaak

In de strijd om de titel nam Wilthagen het op tegen twee andere familiebedrijven: Budelpack en Wilhelm.  De wedstrijd, die voor de zesde keer gehouden werd, is een initiatief van Zeeland Business. De winnaar werd gekozen door een vakjury met gedeputeerde Jo-Annes de Bat, John Dane (voorzitter College van Bestuur van de HZ) en Jaap Witte (directeur TMC Wonen, winnaar Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2018). Het publiek kon ook stemmen op de drie finalisten. Wilthagen won uiteindelijk met een nipte voorsprong.  

Kijk hieronder op archiefbeelden uit 2017 hoe het bedrijf de Zeeuwse kroepoek maakt.

  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”