Angelique de Bruijne en Fedja van Huêt in Wilde Mossels.
Volledig scherm
PREMIUM
Angelique de Bruijne en Fedja van Huêt in Wilde Mossels. © Still uit film

Wilde Mossels wordt 20 jaar: ‘De film was een feest van muziek’

film by the seaVLISSINGEN - De film Wilde Mossels bestaat precies 20 jaar. Reden voor Film by the Sea om het debuut van Erik de Bruyn volgende week donderdag nog eens te vertonen. De regisseur zelf is vooral ook trots op de muziek in de film.

 1. Sluit de rijen om De Bat
  COMMENTAAR

  Sluit de rijen om De Bat

  Provinciale Staten hebben gedeputeerde Jo-Annes de Bat een avond lang doorgezaagd. Dat was nodig na verwikkelingen in de kwestie Zanddijk. In die discussie over een betere bereikbaarheid van de Yersekse bedrijventerreinen lette De Bat even niet goed op. Hij meldde netjes de betrokkenheid van een neef, maar hij had niet in de gaten dat één van de mogelijke tracés ook gevolgen heeft voor de grond van een broer. Kan gebeuren. Maar het leek op een mogelijke belangenverstrengeling. Dus moest de onderste steen boven.
 2. Zwarte Piet verdwijnt bij sintvieringen op Zeeuwse basisscholen: ‘Dit valt niet meer uit te leggen’
  poll

  Zwarte Piet verdwijnt bij sintvierin­gen op Zeeuwse basisscho­len: ‘Dit valt niet meer uit te leggen’

  VLISSINGEN – Zwarte Piet verdwijnt tijdens de sintvieringen van zeker zestig basisscholen op de Bevelanden en Walcheren. Vier scholenkoepels – Albero, Omnis, Archipel en Onze Wijs - hebben besloten dat Sinterklaas dit jaar alleen nog vergezeld wordt door pieten met andere kleuren. De scholen van Archipel en Albero schaffen op termijn zelfs de hele figuur ‘piet’ af.