Eigenaar Jan Krijger voor zijn dorpswinkel in Borssele. BuurtGemak sluit de deuren, net als veel andere dorpswinkels.
Volledig scherm
Eigenaar Jan Krijger voor zijn dorpswinkel in Borssele. BuurtGemak sluit de deuren, net als veel andere dorpswinkels. © Marcelle Davidse

Wij dorpelingen maakten zelf te weinig gebruik van de buurtsuper

opinieNieuws dat breed aandacht kreeg in de Zeeuwse media van de afgelopen weken: Twee dorpen, Borssele en Lewedorp, zullen het binnenkort moeten stellen zonder hun dorpswinkel. Voorzitter Ad Lijmbach van de dorpsraad Lewedorp: ,,Hebben we wellicht zelf te weinig gebruik gemaakt van de dorpswinkel?”

3 reacties

  • Tom van Eijk

    2 weken geleden
    Elk dorp heeft een winkel nodig etc. en is daarom belangrijk voor de leefbaarheid. Bouw in elk dorp meer huizen deze zijn nodig (voorjong en oud) en de middenstand heeft dan ook meer bestaansrecht. Toeristen zijn natuurlijk welkom als gast (in Hotel of B&B), echter huizen kopen moet alleen voor mensen zijn die hier gevestigd willen zijn, zo vang je drie vliegen in een klap.
  • Julia van Damme

    2 weken geleden
    Om dorpen leefbaar te houden is het ook strikte noodzaak geen huizen meer te verkopen aan toeristen (Belgen, Duitsers) die er bijna nooit zijn! Daar gaat een dorp dood aan; al die dichte luiken. Toen ik ruim 20 jaar geleden in Retranchement ging wonen vanwege werk en daar een huis kocht, moest ik expliciet ondertekenen dat het een woning voor permanente bewoning betrof. Die regel is blijkbaar ooit afgeschaft. Wordt tijd dat die weer ingevoerd wordt.
  • Dick Eveleens

    2 weken geleden
    Zo is het!!!!!