Bernard Wientjes (links) twee weken geleden bij een ontbijt in de Abdij toen hij twee weken geleden aan zijn opdracht begon. Naast hem gedeputeerde Jo-Annes de Bat (midden) en dijkgraaf Toine Poppelaars.
Volledig scherm
Bernard Wientjes (links) twee weken geleden bij een ontbijt in de Abdij toen hij twee weken geleden aan zijn opdracht begon. Naast hem gedeputeerde Jo-Annes de Bat (midden) en dijkgraaf Toine Poppelaars. © Dirk Jan Gjeltema

Wientjes roept Zeeuwen op eensgezind te blijven bij compensatie marinierskazerne

MIDDELBURG - Een oproep aan het kabinet om Zeeland ‘ruimhartig’ te compenseren voor het schrappen van de bouw van de marinierskazerne is namens alle Zeeuwse overheden naar het kabinet gestuurd. Volgens speciaal adviseur Bernard Wientjes is het cruciaal om die eenheid te bewaren. ,,Dat is een belangrijke succesfactor”, meent Wientjes.

  1. Hoed is weer hot. Ontwerpster Hanny Mallekote: ‘Jongeren dragen meer hoeden. Het straatbeeld fleurt ervan op’
    PREMIUM
    Video | Poll

    Hoed is weer hot. Ontwerp­ster Hanny Mallekote: ‘Jongeren dragen meer hoeden. Het straat­beeld fleurt ervan op’

    MIDDELBURG/GOES - Een hoed is weer hot. Met dank aan hoedenliefhebber koningin Máxima, de hoofddekselparade op Prinsjesdag en niet te vergeten tv-series zoals Peaky Blinders. Volgens hoedenontwerpster Hanny Mallekote van Hoed Gezien in Middelburg zetten ook jongeren vaker een hoed op. ,,Ze worden geïnspireerd door hun popidolen en gaan zelf aan de slag op de naaimachine. Ik juich het toe. Het straatbeeld fleurt ervan op.”