Volledig scherm
Vox Jubilans uit Waddinxveen trad twee jaar geleden op tijdens Middelburg VOLkoren. © Lex De Meester

Wie wordt Zeeuws koor van het jaar?

MIDDELBURG - Middelburg VOLkoren en het Nederlands Koorfestival (NKF) organiseren samen op zaterdag 28 maart volgend jaar de eerste editie van de Zeeuwse NKF Competitie. De winnaar mag zich uitroepen tot ‘Zeeuws Koor van het Jaar’. Dat koor mag op 6 juni meestrijden om de landelijke titel ‘Koor van het jaar 2020'. De Zeeuwse NKF competitie wordt gehouden in de Oostkerk in Middelburg. 

De provinciale competities worden sinds 2017 gehouden. Iedere provincie krijgt een winnaar en vervolgens zingen alle koren om de landelijke titel. 

Door samen te werken met Middelburg VOLkoren hoopt het Nederlands Koorfestival alle Zeeuwse koren enthousiast te maken voor de competitie. Dankzij provinciale en landelijke fondsen, is de financiële drempel om mee te doen aan de competitie beperkt. Volgens het NKF kost het koorlid minder dan een bioscoopkaartje om mee te kunnen doen. Daarvoor krijgt een deelnemend koor een objectieve beoordeling die is opgebouwd uit tien criteria. 

Deelname aan de korencompetitie staat open voor ieder amateurkoor met twaalf zangers of meer. Aanmelden kan op www.nederlandskoorfestival.nl

  1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
    PREMIUM
    Reportage

    Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

    DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”