Wie is de beste doktersassistent?

VIDEOMIDDELBURG - Wie kan het best verband aanleggen of een herhaalrecept uitschrijven? Daar draaide het donderdag om in het oude stadhuis in Middelburg. 

Volledig scherm
Links dokterassistente Lisa Woolderink (ROC van Twente) en rechts de ‘patiënte’ Kayleigh Marijs (Scalda). © Ruben Oreel
Volledig scherm
Scalda-studente Nathalie Bouwman deed mee aan het nationaal kampioenschap doktersassistent in het oude stadhuis in Middelburg. © Harald Lavooij

Mbo-studenten uit het hele land strijden tot en met zaterdag om de nationale titel tijdens de vakwedstrijden doktersassistent. Lisa Woolderink, studente van het ROC van Twente (foto) was één van de deelnemers van het kampioenschap doktersassistent. Zij behandelde ‘patiënte’ Kayleigh Marijs, studente van Scalda. 

Scalda-studente Nathalie Bouwman (19) uit Oosterland was één van de deelnemers, omdat ze winnaar was van de voorronde op haar school. Ze moest medische handelingen uitvoeren, gesprekken met patiënten voeren en herhaalrecepten uitschrijven. ,,Ik vond het heel leuk om mee te doen, omdat je heel snel studenten van andere scholen leert kennen”, vertelt ze. ,,Het was ook spannend, want iedereen kon meekijken met wat je aan het doen bent.” Nathalie hoort vrijdagavond of ze mee mag doen met de finale op zaterdag.

Vandaag begint ook het nationaal kampioenschap hotelreceptionist voor mbo-studenten. Aan die wedstrijd doet ook één Scalda-student mee namens Zeeland: Jo-Anne de Munck. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement