Wie balieschermen maakt, verdient nu goud; ‘In maart 60.000 euro meer omzet gedraaid’

videoPlastic is het nieuwe goud. De anderhalve meter economie vraagt om plexiglazen balieschermen en panelen die werkplekken van elkaar scheiden. Ze zijn nodig om personeel gezond te houden. Wie ze kan maken, ziet de orders binnenstromen. Vraag maar aan Pekaar Plastics in Goes en het Zeeuws-Vlaamse sociaal werkbedrijf Dethon.

Natuurlijk zat Jaap Pekaar van Pekaar Plastics in Goes niet te wachten op een pandemie. Maar hij moet toegeven dat de corona-protocollen bij bedrijven en organisaties zijn kunststofbedrijf geen windeieren legt. ,,De uitbraak van het corona-virus heeft een enorme impact op de kunststofbranche. Ik heb in maart 60.000 euro meer omzet gedraaid. Dat is toch zo'n 15 tot 20 procent meer dan normaal. Het begon met een opdracht van een uienbedrijf in 's-Gravenpolder dat buitenlandse chauffeurswilde afschermen van het eigen personeel. Sindsdien stromen de aanvragen binnen.”

Jaap Pekaar van Pekaar Plastics leverde plexiglas voor onder meer het servicepoint van zorgverzekeraar CZ. Achter het scherm zit CZ-medewerker Jos van Bremen ‘coronaveilig’.
Volledig scherm
Jaap Pekaar van Pekaar Plastics leverde plexiglas voor onder meer het servicepoint van zorgverzekeraar CZ. Achter het scherm zit CZ-medewerker Jos van Bremen ‘coronaveilig’. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie
Quote

Ik heb al heel wat horeca-onderne­mers aan de lijn gehad

Jaap Pekaar, Pekaar Plastics