Volledig scherm
Veerboot tussen Vlissingen en Breskens. © Peter Nicolai

Westerschelde Ferry gaat volgend jaar vaker varen

VLISSINGEN - De Westerschelde Ferry tussen Vlissingen en Breskens gaat komend jaar vaker varen. De periode van het hoogseizoen, waarin er elk half uur een boot vertrekt, wordt met acht weken verlengd. Het zomerseizoen gaat daarmee lopen van 1 mei tot en met 20 september.

Volgens directeur Martin Martins van de Westerschelde Ferry wordt de periode van de zomerdienstregeling verlengd om beter aan de vraag te kunnen voldoen. ,,Zo zorgen we ervoor dat reizigers ook in het populaire voor- en naseizoen elk half uur de overtocht kunnen maken en wachttijden zoveel als mogelijk voorkomen worden.”

De prijs van een kaartje gaat in 2020 iets omhoog. In het laagseizoen kost een los ticket straks 3,30 euro (in 2019 3,25 euro) en in het hoogseizoen 4,65 euro (in 2019 nog 4,50 euro). Volgens het bedrijf worden de tarieven alleen verhoogd met de landelijke index van 2,23 procent. Reizigers met een b-tag zijn het goedkoopst uit. De b-tag is een kaart waarmee zowel losse overtochten als een abonnement afgerekend kunnen worden.