Veerboot tussen Vlissingen en Breskens.
Volledig scherm
Veerboot tussen Vlissingen en Breskens. © Peter Nicolai

Westerschelde Ferry gaat volgend jaar vaker varen

VLISSINGEN - De Westerschelde Ferry tussen Vlissingen en Breskens gaat komend jaar vaker varen. De periode van het hoogseizoen, waarin er elk half uur een boot vertrekt, wordt met acht weken verlengd. Het zomerseizoen gaat daarmee lopen van 1 mei tot en met 20 september.

 1. 135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen
  PREMIUM
  Zuiderburen

  135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen

  ANTWERPEN - Vincent van Gogh arriveert in november 1885 in Antwerpen. Hij is dan 32 jaar en heeft al een bewogen leven achter de rug. Op 24 november 1885 neemt hij zijn intrek in de Lange Beeldekensstraat 194, nu nummer 224. Een gevelsteen markeert nog altijd het huis, maar van een toeristische insteek is hier in Antwerpen-Noord geen sprake. Vincent omschrijft zijn werkplaats als ‘dragelijk’, tegen de muur hangt hij Japanse prenten.
 2. Fietsbloggers Laura en Irene testen vernieuwde kustfietsroute uit

  Fietsblog­gers Laura en Irene testen vernieuwde kustfiets­rou­te uit

  RENESSE – Het Landelijk Fietsplatform lanceerde deze zomer de vernieuwde LF kustroute, een langeafstand fietsroute die loopt van Cadzand-Bad tot Bad Nieuweschans in Groningen. Dit weekend deden bloggers en fietssters Laura Maat en Irene Maaskant uit Rotterdam Zeeland aan ter ere van de promotie van die route. Ze werden ontvangen op Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse door onder andere gedeputeerde van de provincie Zeeland Dick van der Velde en wethouder Daniël Joppe van Schouwen-Duiveland.