Volledig scherm
© iStock

Werk aan kruising Sloeweg begint maandag

NIEUWDORP -  Maandag 8 januari beginnen de werkzaamheden aan de laatste fase van de reconstructie van de kruising van de Sloeweg met de Westerscheldetunnel en de Bernhardweg. In plaats van verkeerslichten komen er drie viaducten op het knooppunt. Half 2019 moet het werk af zijn.

De afsluiting, en de omleidingsroute voor verkeer uit de richting van Walcheren.
Volledig scherm
De afsluiting, en de omleidingsroute voor verkeer uit de richting van Walcheren. © Provincie Zeeland

In verband daarmee wordt een deel van de Bernhardweg West (N254), vanaf de Frankrijkweg tot aan de verkeerslichten, twee nachten afgesloten. Dat deel is dicht in de nacht van 10 op 11 januari en 11 op 12 januari, van 20.00 tot 6.00 uur.

Het verkeer vanuit Middelburg en Vlissingen-Oost richting ’s-Heerenhoek, Terneuzen,  Goes of Bergen op Zoom wordt omgeleid via de Europaweg Oost en Assenburgweg. Het verkeer richting Middelburg heeft geen last van de werkzaamheden. 

Uit verkeersveiligheidsonderzoek bleek in 2017 dat de aansluiting van de Sloeweg, de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg bij 's-Heerenhoek niet veilig genoeg was. Bij deze reconstructie worden drie viaducten aangelegd, waardoor het verkeer in alle richtingen probleemloos door kan rijden. De kosten van het project bedragen ruim 20 miljoen.

Drie Klauwen

Het knooppunt krijgt de naam De Drie Klauwen, bedacht door de Heemkundige Kring De Bevelanden. Die naam is geïnspireerd door de gelijknamige monumentale boerderij uit de zeventiende eeuw, die ongeveer een kilometer ten zuidwesten van het nieuwe knooppunt aan de Drieklauwenweg lag. Boven het kelderraam van die boerderij waren die grote witte klauwen geschilderd.

Zo gaat het nieuwe knooppunt er uit zien:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement