Volledig scherm
Mike Stern. © Max Crace

Wereldberoemde muzikanten spelen deze maand in de Spot in Middelburg

MIDDELBURG - Twee topmusici uit de band van jazzlegende Miles Davis. De een maakte ook furore in Blood, Sweat & Tears, de ander bij de Rolling Stones en Sting. Zaterdagavond staan ze zomaar samen in de Spot in Middelburg.

Muziekpodium Zeeland pakt dit najaar flink uit met twee jazzconcerten. Als jazz tenminste de juiste naam is. Zaterdagavond speelt de Mike Stern Band in de Spot in Middelburg. Hij is een wereldberoemde gitarist die furore maakte bij Miles Davis. De fusion (mix van jazz, rock en funk) van een van de bekendste jazztrompettisten aller tijden inspireert hem nog steeds. Als bassist neemt Stern niet de minste mee. Darryl Jones, ook een oud-bandlid van Davis.

Beide muzikanten hebben ook hun steentje bijgedragen aan de popmuziek. Stern maakte eind jaren zeventig deel uit van Blood, Sweet & Tears, een band die bekend stond vanwege haar mix van stijlen. Via de band van drummer Billy Cobham kwam hij in de jaren tachtig bij Miles Davis terecht, die toen flink experimenteerde met jazzrock. De meestergitarist neemt naar Middelburg een van de bekendste bassisten uit de pop en jazz mee. De lijst aan topartiesten die van de diensten van Darryl Jones gebruik hebben gemaakt, is indrukwekkend lang.

Dinsdag 27 november haalt Muziekpodium Zeeland nog een vermaarde gitarist naar de Spot. Dan treedt Marc Ribot op met zijn band Ceramic Dog. Ook hij is lastig in een hokje te plaatsen. Hij speelde met jazzvernieuwer John Zorn, maar popliefhebbers beschouwen hem als de stille kracht achter het latere werk van Tom Waits.

Concerten: Mike Stern Band, zaterdag 10 november in de Spot in Middelburg, aanvang 20.30 uur. Marc Ribot's Ceramic Dog, dinsdag 27 november, ook in de Spot, aanvang 20.30 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement