Volledig scherm
Kieswijzer © Persgroep

Welke partij past bij u? De PZC Kieswijzer helpt

VERKIEZINGENDe PZC komt ook voor de verkiezingen voor Provinciale Staten met een Kieswijzer om u te helpen de weg te vinden in de standpunten van de politieke partijen. In de Kieswijzer, die vanaf zaterdag 2 maart is in te vullen, zetten we de belangrijkste thema's op een rij. Zo krijgt u een beeld welke partij het beste bij u past, zonder dat u alle partijprogramma's hoeft door te spitten.

De redactie van de PZC heeft een lijst met actuele thema's samengesteld en die voorgelegd aan lezers. Die hebben vervolgens aangegeven welke onderwerpen zij de belangrijkste vinden, waarop deze zijn opgenomen in de Kieswijzer.

De PZC Kieswijzer is anders van opzet dan u gewend bent. Een traditionele stemhulp bestaat uit stellingen met twee antwoordmogelijkheden: eens of oneens. Dat levert vaak een te zwart-wit beeld op en doet geen recht aan wat u echt vindt. De Kieswijzer biedt per thema steeds vijf mogelijke oplossingen, waarmee de kans groter is dat uw smaak er wel tussen zit. Zo krijgt u goed in beeld welke partij het best aansluit bij uw mening en kunt u op 20 maart een meer afgewogen keuze maken in het stemhokje.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement