Ophalen van de bomen vorig jaar in Kamperland. Cees van Diest (links) geeft de zak met boompjes aan Leo Adriaanse.
Volledig scherm
Ophalen van de bomen vorig jaar in Kamperland. Cees van Diest (links) geeft de zak met boompjes aan Leo Adriaanse. © Johan van der Heijden

Wegens succes herhaald: gratis Zeeuwse boompjes

MIDDELBURG - Net als vorig jaar gaat milieufederatie ZMf weer gratis inheemse boompjes uitdelen. Zeeuwen kunnen die vanaf dinsdag 13 september bestellen.

 1. Een bijzonder jubileum of een prachtige Zeeuwse uitdrukking met heel Zeeland delen? Mail de lezersredacteur!
  OPROEP

  Een bijzonder jubileum of een prachtige Zeeuwse uitdruk­king met heel Zeeland delen? Mail de lezersre­dac­teur!

  Vier je binnenkort een bijzonder jubileum? Is de juf bijna 40 jaar in dienst en wil je haar in het zonnetje zetten? Erger je je groen en geel aan het onkruid op de stoep? Of geniet je juist van de stadse jungle die tussen de tegels opkomt als de veegwagens van de gemeente even op zich laten wachten? Ken je een prachtige Zeeuwse uitdrukking waar wij nodig aandacht aan moeten besteden? Heb je een bijzondere foto gemaakt die je met ons wil delen?
 2. Remkes geeft spoedcursus regeren
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Remkes geeft spoedcur­sus regeren

  Caroline van der Plas is zelfs een beetje verliefd geworden op Johan (‘ik hou van shag, drink bier en ben van de VVD’) Remkes. En dat ligt niet alleen aan diens Groningse klemtoon, zijn tuindersafkomst of zijn favoriete tijdverdrijf: in cafés ouwehoeren over politiek en kopstootjes drinken. Zij - en zij niet alleen - viel woensdag voor zijn ‘ik voel de pijn van de boeren’-speech, waarmee hij in amper een half uurtje de hele tv-kijkende landbouwsector inpalmde.