Wethouder Jack Werkman op de Groote Markt in Sluis, die normaal vol staat met auto's. Door het ontbreken van parkeerinkomsten en toeristenbelasting loopt de gemeenten miljoen euro's aan inkomsten mis.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jack Werkman op de Groote Markt in Sluis, die normaal vol staat met auto's. Door het ontbreken van parkeerinkomsten en toeristenbelasting loopt de gemeenten miljoen euro's aan inkomsten mis. © Camile Schelstraete

Wegblijven toeristen kost Sluis, Veere en Schouwen miljoenen

SLUIS - Het kabinet wil gemeenten die veel minder inkomsten hebben doordat toeristen wegblijven, helpen. Dat is voorzichtig goed nieuws voor de kustgemeenten Veere, Schouwen-Duiveland en Sluis. Die worden ontegenzeggelijk hard geraakt door de sluiting van recreatiebedrijven. 

Het paasweekend staat voor de deur. Normaliter trekt een grote stroom toeristen de komende dagen naar de Zeeuwse kust. Dit jaar is alles anders in Veere, Schouwen-Duiveland en Sluis. De gemeenten gaan de sluiting van hotels, vakantieparken en campings voelen in de portemonnee.

  1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
    PREMIUM

    Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”