Weg van jou
Volledig scherm
Weg van jou © © Pief Weyman/pief.ca

'Weg van jou' de bioscoophit van 2017

VLISSINGEN - De film 'Weg van jou' is bij CineCity voor de Zeeuwse bioscopen de publiekstrekker van 2017 geweest. 

Dankzij deze 'Zeeuws-Vlaamse' feelgoodmovie groeide het bioscoopbezoek in Terneuzen met zo'n 20 procent, van 75.000 in 2016 richting de 90.000 bezoekers vorig jaar, aldus Sander Verdonk van de CineCity. 

Vlissingen telde vorig jaar net zoveel bezoekers als in 2016, namelijk zo'n 350.000. Naast 'Weg van jou' lokten de Verschrikkelijke Ikke 3, Fast & Furious 8 en Pirates of the Caribbean 5 veel mensen naar de filmzalen.

'Weg van jou' was ook een grote hit bij DaVinci Cinema in Goes. De bezoekersaantallen waren gelijk aan die van 2016, toen 95.000 mensen in Goes naar de bioscoop gingen.

Cinema Middelburg heeft een bijzonder goed jaar achter de rug, zegt directeur Simom Blaas. De openbare voorstellingen werden door 21.771 mensen bezocht, 6 procent meer dan in 2016. Daarnaast bekeken nog eens bijna 3.000 mensen een film tijdens besloten voorstellingen voor bijvoorbeeld scholen. Opvallend was dat documentaires het goed deden, zoals de films 'Middelburg 800' en 'Kedi', een documentaire over de straatkatten in Istanbul.

Filmtheater FiZi in Zierikzee verwelkomde eind december de 15.000ste bezoeker. In 2016 waren het er 13.700

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.