Volledig scherm
Helge Prinsen. © Ruben Oreel

Weer prijs voor film over Vlissingse groenteboer

VLISSINGEN - De Zeeuwse documentaire Van verlies kun je niet betalen is opnieuw in de prijzen gevallen.

Bij Circom, de Europese vereniging van regionale omroepen, kreeg de film van Helge Prinsen een eervolle vermelding in de voornaamste categorie (documentaires). Er waren 42 inzendingen uit circa 30 landen.

De film over de Vlissingse groenteboer Adrie Trimpe won vorig jaar bij Film by the Sea al de PZC Publieksprijs en de Lionsclub Vlissingen Film Award. Vorige maand kreeg Prinsen een NL Award toegekend, een onderscheiding voor de beste programma's van de regionale omroepen in Nederland.

Nu gooit de film ook op Europees niveau hoge ogen. Circom selecteert in elke categorie twee inzendingen: een winnaar en een eervolle vermelding. Een Noorse documentaire over een overlevende van de aanslag op het eiland Utøya won de eerste prijs.

Prinsen is blij met de eervolle vermelding. ,,Dit is echt fantastisch.” Zij gaat eind mei naar de Circom-conferentie in Novi Sad (Servië), waar de prijzen worden uitgereikt. Onlangs was zij nog in Boston, waar de documentaire de Amerikaanse première beleefde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.