corona teststraat; goes; zeelandhallen; covid-19; corona; GGD; Zeeland; teststraat XL;
Volledig scherm
corona teststraat; goes; zeelandhallen; covid-19; corona; GGD; Zeeland; teststraat XL; © Marcelle Davidse

Weer minder coronabesmettingen in Zeeland

GOES - Ook vorige week zijn weer minder Zeeuwen positief getest op corona, meldt de GGD Zeeland. Vooral in de gemeenten Terneuzen nam het aantal positieve testen fors af, van 32 naar 7. Inmiddels heeft de GGD Zeeland een kwart miljoen prikken gezet.

 1. In Goes staat de hoogste watertoren van Zeeland: ‘Bij windkracht 10 voel je ‘m trillen’
  Hoogtepunt

  In Goes staat de hoogste watertoren van Zeeland: ‘Bij windkracht 10 voel je ‘m trillen’

  GOES - De hoogste watertoren van Zeeland, dat is de watertoren in Goes (63 meter). Makelaar Ad Steendijk (62) heeft er bijna zijn hele werkzame leven als makelaar gewerkt. Hij huurde als eerste ondernemer een kantoor in de herontwikkelde watertoren. Hij zag er sinds 1999 gebruikers komen en gaan. Nu komt de tijd dat de makelaar zelf vertrekt naar een andere kantoorruimte. Hij wordt een beetje weemoedig als hij aan verhuizen denkt.
 2. Hoe de Intercity uit Vlissingen met 130 per uur ontspoorde door bizar toeval: ‘Alleen door een wonder kon je dit overleven’
  PREMIUM

  Hoe de Intercity uit Vlissingen met 130 per uur ontspoorde door bizar toeval: ‘Alleen door een wonder kon je dit overleven’

  De trein van Vlissingen naar Roosendaal botst in noodweer met een snelheid van 130 kilometer per uur op een zwaar voorwerp bij Oostdijk en ontspoort. Het voorste treinstel wordt losgescheurd, vliegt tientallen meters door de lucht en komt tot stilstand in een sloot. ‘Alleen door een wonder kun je dit overleven’, denken de eerste hulpverleners als ze de ravage zien. De NS spreken van een ‘volslagen uniek’ ongeval. Vijftig jaar later kijken betrokkenen terug op de bizarre treinramp.