Volledig scherm
De woning in Grijpskerke die werd overvallen na Hrieps © HVZeeland

Wéér huiszoeking in zaak-Hrieps: twee nieuwe verdachten erbij

‘s-HEER ARENDSKERKE - Tijdens het onderzoek naar de woningoverval die op 11 mei na muziekfestival Hrieps werd gepleegd heeft de politie vanochtend een woning doorzocht in 's-Heer Arendskerke. Twee bewoners zijn aangemerkt als verdachte, maar worden pas op een later moment verhoord. Volgens de politie zijn ze niet aangehouden.

De politie ging in 's-Heer Arendskerke op zoek naar bewijzen voor de geldroof en onderzoekt welke rol de bewoners mogelijk hebben gespeeld. Welke link de bewoners  hebben met de andere verdachten die zijn aangehouden, wil de politie niet zeggen.

Gisteren vroeg de politie om tips over een zwarte sporttas die drie gemaskerde mannen op 11 mei achterlieten in de woning in Grijpskerke waar de opbrengst van Hrieps werd verzameld. Ze gingen er volgens de organisatie met een half miljoen euro vandoor. Over de tas zijn nu zeven tips binnengekomen. Die gingen vooral om de bekendheid van Sporthuis Maartense, de naam die op de tas prijkt. Maartense was in het verleden sponsor van veel sportclubs onder meer in Middelburg, Oostkapelle en Wolphaartsdijk. Of één van de tips heeft geleid tot de huiszoeking in 's-Heer Arendskerke wil de politie niet zeggen.

De politie wil vooral weten of mensen meer weten over het gebruik van de tas in de periode rond de overval.

Voor de overval zitten op dit moment vier mannen vast. Twee vrouwen die eerder werden opgepakt mogen hun proces in vrijheid afwachten. Tijdens het onderzoek zijn al meerdere huizen doorzocht. In Kruiningen werd de voordeur geforceerd met een kettingzaag door een speciaal politieteam. In 's-Heer Arendskerke gebeurde dat niet. 

Tot dusver is niet duidelijk of er geld is teruggevonden dat bij de overval is buitgemaakt. Justitie wil daarover niks kwijt.