Volledig scherm
© Thinkstock

Weekendweer in Zeeland: zaterdag en zondag lekker naar buiten

VLISSINGEN -  Zeeland wacht dit weekend twee dagen met zonnige perioden, afgewisseld met een enkele bui. ,,Het wordt lekker weer om erop uit te trekken”, zegt Yannick Damen,  meteoroloog van Weeronline. 

Zaterdag wordt het in Zeeland zonniger dan op andere plaatsen in Nederland. Aan de kust wordt het een graad of negen en ook landinwaarts wordt negen graden gehaald. Daarmee is het een fractie kouder dan de gebruikelijke tien à elf graden. De wind komt uit het westen en is overwegend matig.

Vooral zondag is het lekker weer om er op uit trekken. Er zijn zonnige perioden, maar wel wat meer wolken dan in de rest van het land. De temperatuur stijgt naar negen graden en er is een kleine kans op een bui. Er staat weinig wind.

Ook na het weekend blijft het rustig herfstweer met wolken en zonnige momenten. Maandag neemt de kans op buien in de loop van de dag toe. Ook de dagen daarna is kans op enkele buien. De temperatuur blijft onder de gebruikelijke waarde voor de tijd van het jaar. Normaal is het negen of tien graden, maar de maxima komen volgende week veelal uit tussen zes en acht graden. In de nachten koelt het af naar één tot vier graden, maar tijdens heldere nachten kan het soms een graadje vriezen.