Insmeren met crème. Smeren, smeren, smeren. Dat is de enige oplossing om huidklachten tegen te gaan bij het vele handenwassen tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Insmeren met crème. Smeren, smeren, smeren. Dat is de enige oplossing om huidklachten tegen te gaan bij het vele handenwassen tijdens de coronacrisis. © Getty Images/iStockphoto

We wassen onze handen kapot. Dus smeren, smeren, smeren, zegt de dermatoloog

MIDDELBURG - Bij dermatologen melden zich dezer dagen steeds meer mensen die hun handen kapot hebben gewassen. Met handen die eruit zien als een gebarsten schilderij, droog en ruw. Of, als het erger wordt: rood, gezwollen, gebarsten en pijnlijk. Of, als het nog erger wordt: een dikke olifantenhuid met diepe kloven, tot bloedens toe.

Smeren, smeren, smeren. Dat is de boodschap van Annemie Galimont van Dermateam in Middelburg. Het veelvuldige handen wassen leidt namelijk bij veel mensen tot huidklachten. ,,Want de zeep ontvet en onze huid raakt zijn beschermlaag kwijt”, aldus de dermatologe. Insmeren met crème is de enige oplossing.

  1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
    PREMIUM

    Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”