Volledig scherm
© Teun Sweere won het NK Tegenwindfietsen in 2016. Foto: Sandy Pleyte

‘We kriehen sturm’, tijd voor het NK Tegenwindfietsen

NEELTJE JANS - Het gaat zaterdag waaien. En stevig ook. Windkracht zeven is de verwachting. Dus is het hoog tijd voor de vijfde editie van het NK Tegenwindfietsen. Driehonderd bikkels gaan op de Oosterscheldekering en trappen zich het snot voor de ogen.

De deelnemers doen dat met een klassieke herenfiets zonder versnellingen. Ze beuken dan 8,5 kilometer lang tegen de wind in. Vorig jaar kon het Nederlands kampioenschap niet doorgaan, omdat de wind steeds uit de verkeerde hoek waaide.
De wedstrijd is zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur.  Er doen 200 individuele deelnemers en 25 vierkoppige teams mee. Het NK Tegenwindfietsen wordt altijd drie dagen voor een storm met een kracht van minstens 7 Beaufort aangekondigd. De eerste editie was in 2013. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
    PREMIUM

    Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

    VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.