Circa 1958, rijdende winkel in Westkapelle waarin de klant zelf de producten kon pakken. Foto uit boek Zeeland 1950-1975.
Volledig scherm
PREMIUM
Circa 1958, rijdende winkel in Westkapelle waarin de klant zelf de producten kon pakken. Foto uit boek Zeeland 1950-1975. © ZB/BZ / 123359 / J. Midavaine / Aerial Maps

We kochten auto's, kregen vakantie, iedereen nam een televisie. Dit fotoboek laat de veranderingen tussen 1950-1975 in Zeeland zien

Auto's en televisies werden gemeengoed, paarden werden vervangen door tractoren en jongeren werden nozems genoemd. Het fotoboek 'Zeeland 1950-1975' laat zien hoe de nieuwe tijd op de deur klopte.

 1. Zonder contrast zouden we gek worden
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Zonder contrast zouden we gek worden

  Ik hou van blauw. Van die lange, oneindige lentelucht waarin ik kan blijven kijken en wegdromen en de gedachten onwillekeurig terug gaan naar vervlogen lentes en zomers, van de blauwe schittering van de Middellandse Zee, het blauw dat ik zojuist zag blinken boven de bek van een eend die stil naast me in de diepe sloot op het water dreef, van de blauwe schittering van het dak van een schuur, van het diepe donkere blauw van een plek op het lichaam die herinnert aan verdwenen pijn. Blauw is zacht, blauw is rust, blauw is ruim.
 1. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'

 2. Tuinen tot aan de duinen in Poppendamme
  Play

  Tuinen tot aan de duinen in Poppendam­me