Water opslaan in het zand onder Vlissingen-Oost. Dat is volgens onderzoek de beste oplossing voor het zoetwatergebrek van de agrariërs in Borsele.
Volledig scherm
Water opslaan in het zand onder Vlissingen-Oost. Dat is volgens onderzoek de beste oplossing voor het zoetwatergebrek van de agrariërs in Borsele. © Thinkstock

Water opslaan onder Vlissingen-Oost is een kans voor boeren

HEINKENSZAND - Water opslaan in het zand onder Vlissingen-Oost. Dat is volgens onderzoek de beste oplossing voor het zoetwatergebrek van de agrariërs in Borsele. Of het daadwerkelijk uitvoerbaar is moet nog blijken.

 1. Terras open of terras dicht, wat is goed voor Zeeland? We komen er niet uit
  PREMIUM

  Terras open of terras dicht, wat is goed voor Zeeland? We komen er niet uit

  Het onbegrip over sommige coronamaatregelen groeit niet alleen bij burgers. Ook tussen burgemeesters en het kabinet raken de gemoederen verhit over de terrassen. Doe ze open, klinkt het, ook vanuit Zeeland. Kan niet, zegt het kabinet. Beide partijen gebruiken hetzelfde argument: verminderen van de kans op besmettingen. Medisch immunoloog Ger Rijkers raadt aan nog even te wachten tot de kust veilig(er) is. Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, ziet meer voor- dan nadelen in openstelling.
 1. Coronaregels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer
  Play

  Coronare­gels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer

 2. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'