Water Natuurlijk gaat met Kees Polderman waterschapsverkiezingen in

MIDDELBURG - Kees Polderman is namens Water Natuurlijk volgend jaar maart lijsttrekker bij de Zeeuwse waterschapsverkiezingen. Hij volgt Frans van Kollem op, die bij de vorige twee verkiezingen aanvoerder was.

Volledig scherm
Kees Polderman, lijsttrekker voor Water Natuurlijk. © Waterschap Scheldestromen

Van Kollem is wel beschikbaar voor een nieuwe periode. Hij staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst. ,,De ledenvergadering wilde dat we samen de kar zouden blijven trekken", zegt Van Kollem. Derde op de lijst is nieuwkomer Charles Lelkens. Op de vierde plaats staat Alex van Hootegem.

Polderman is beoogd fractievoorzitter en de kandidaat van Water Natuurlijk voor het dagelijks bestuur. De partij, die nu twee van de dertig zetels in het waterschapsbestuur heeft, windt geen doekjes om haar ambities. ,,Wij denken dat we de grootste partij worden", zegt Van Kollem.

Hij wijst op de Zeeuwse uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. ,,Toen hebben 30.000 mensen op D66 of GroenLinks gestemd. Dat zijn mensen die bij de waterschapsverkiezingen op Water Natuurlijk zouden kunnen gaan stemmen.” De partij heeft ook een poging gedaan om PvdA Zeeland binnenboord te halen, maar die voelde daar weinig voor.

Zeeuws-Vlaanderen

Ook Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen heeft haar kandidatenlijst rond. Lijsttrekker is opnieuw Rian de Feijter, die nu lid is van het dagelijks bestuur van het waterschap. Zij wordt op de lijst gevolgd door Geert de Bruijckere, Jos Verdurmen en Frank van Driessche.

Naast De Feijter en Verdurmen zit Fons Dobbelaer namens de Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen in het bestuur van Scheldestromen. Hij is nu lijstduwer en keert dus na de verkiezingen waarschijnlijk niet terug.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.
  2. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.