Volledig scherm
PREMIUM
ldm11/01/2019 - Middelburg - nieuwjaarsreceptie - Wouter van Hooijdonk van SEC Catering serveert gezonde hapjes © Lex De Meester

Wat moet de Zeeuwse politiek opdienen?

MIDDELBURG - Nog 65 nachtjes slapen en dan kiezen we een nieuw provinciaal parlement (en daarmee en passant een nieuwe Eerste Kamer). Voor wie iets van de provincie gedaan wil hebben waren de afgelopen maanden dé tijd om hun wensen aan de politieke partijen duidelijk te maken.   

Of hun pleidooien effect hebben gehad weten we binnenkort wanneer de partijen hun verkiezingsprogramma presenteren. Aan vijf organisaties de vraag: wat moeten Provinciale Staten de komende vier jaar aanpakken? 

Toerisme

Jacques Suurmond is voorzitter van Toeristisch Ondernemend Zeeland, een platform van belangenclubs in de recreatiesector. Suurmond was ooit zelf lid van het dagelijks provinciebestuur en kent het klappen van de zweep in de Middelburgse Abdij. De afgelopen periode heeft de provincie een visie op het kusttoerisme ontwikkeld: kwaliteit boven kwantiteit en veel aandacht voor landschappelijke waarden en oog voor gebieden waar de recreatieve druk hoog is. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement