Volledig scherm
Yoga op het strand. © Myrthe Effing

Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP1: Vaartocht, Veere

Beleef Veere vanaf het water tijdens een vaartocht op het Veerse Meer van 12.00 tot 14.30 uur. Deelname is €24,- per persoon. Reserveren kan via: 0118-501744. Meer info: museumveere.nl/vaartochten.

TIP2: Beachyoga, Domburg

Al luisterend naar het geruis van de zee tot rust komen? Verzamel om bij strandpaviljoen ‘Strand 90' om mee te doen aan een yogales in het zand van 9.30 tot 10.30 uur. Deelname: €10,- per persoon. Meer info: els@yogadomburg.nl.

TIP3: Watersnoodmuseum, Ouwerkerk

Met het hele gezin op bezoek in het museum? Om 11.00 en 13.00 uur starten er familierondleidingen in het Watersnoodmuseum. De rondleidingen duren ongeveer 1,5 uur en zijn gratis bij een betaald museumbezoek. Meer info en entreeprijzen: watersnoodmuseum.nl.

TIP4: Fietsroute, Middelburg/Breskens/Vlissingen

Kunt u zich een wereld voorstellen waarin werken niet meer vanzelfsprekend is? Maak op eigen gelegenheid een fietstocht langs het Zeeuws Museum en de buitenlocaties van de tentoonstelling ‘Nooit meer werken’, over de geschiedenis en toekomst van werk. Vind de fietsroute op: zeeuwsmuseum.nl/fietsroute.

TIP5: Esxcursie in het Zwin, Retranchement

Natuurgebied het Zwin bestaat uit duinen, strand en een schorlandschap. Hier groeien planten die bestand zijn tegen zout water, en leven verschillende soorten kustvogels. Van 10.00 kunt u in 2 tot 2,5 uur met een gids door dit unieke landschap wandelen. Start bij het info-punt ‘zand’, op de hoek van de parking G. van Hoekestraat 2, Retranchement. Deelname volwassenen: €4,- (tot 16 jaar: €2,-).

TIP6: Seizonsmarkt, Oostkapelle

Vandaag is er een markt in Oostkapelle. Van 10.00 tot 19.00 uur staat de Dorpsstraat weer gevuld met verschillende kraampjes.

TIP7: Demo glasblazen, Breskens

Kom alles te weten over glasblazen en andere glastechnieken tijdens deze demonstratie van 11.00 tot 12.30 uur. Locatie: Dorpsstraat 10, Breskens. Meer info: art-glass-studio.nl.

Volledig scherm
Glass furnace. Man holding a red-hot glass. Glasblazen. © Getty Images/iStockphoto

TIP8: Voetbal op het strand, Ouddorp

Zin om vanmiddag een balletje te trappen met andere sportievelingen? Op het strand van Ouddorp Duin wordt van 15.00 tot 16.00 gevoetbald. Iedereen kan gratis meedoen. Meer info: info@houtenkaap.nl.

TIP9: Pop-up restaurant, Vlissingen

Voor het vijfde jaar op rij opent sterrenchef Michel Louws een tijdelijk restaurant in de Timmerfabriek. Geniet voor €49,50 per persoon van ongeveer twaalf verschillende gerechten. Verwacht culinaire verrassingen, een zorgvuldig samengestelde wijnkaart en verfijnde smaakcreaties. Meer info: timmerfabriekvlissingen.nl.

TIP10: Abdijrondleidingen, Middelburg

De abdij van Middelburg werd rond 1100 gesticht door monniken uit Vlaanderen. Tegenwoordig is het complex in gebruik als zetel van de Staten van Zeeland. Verken met een gids de Statenzaal, de crypte, de Kloostergangen, de kerken en de unieke wandtapijtenzaal in het Zeeuws Museum. Vertrek in de hal van het Zeeuws Museum. Prijs volwassenen: €9,- (kind t/m 18 jaar: €4,-). Kinderen t/m 5 jaar kunnen gratis deelnemen.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement