Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP1: Brouwse Dag, Brouwershaven

Neem zaterdag eens een kijkje bij de Brouwse Dag. Van 10.00 tot 17.00 uur bruist Brouwershaven van de activiteiten. Er is een braderie met verschillende activiteiten voor kinderen, en de hele dag door staan muzikale optredens gepland.

TIP2: Zomermarkt, Graauw

Zondag is er van 09.00 tot 15.00 zomermarkt in de Dorpsstraat van Graauw, met verschillende kramen, activiteiten voor kinderen en livemuziek.

TIP3: Puur Natuur, Wolphaartsdijk

Kunst, muziek, theater, eten, drinken en plezier staan zaterdag centraal op het ééndaagse festival Puur Natuur. Van 12.00 tot 23.59 uur opnt de Kunstwei voor een breed publiek van muziek-, kunst- en natuurliefhebbers. Geniet van zomerse deuntjes bij de Silent Disco, proef lekkernijen van de foodtrucks en neem deel aan workshops voor jong en oud. Tickets: €28,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis).

Volledig scherm
De bunkers in het Slotbos. © Dirk-Jan Gjeltema

TIP4: Bunkerexcursie, Burgh-Haamstede

De bunkers in het Slotbos verkennen? Zondag van 10.00 tot 12.00 uur is dit mogelijk tijdens een rondleiding met gids Deelname is €8,- per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via nm.nl/agenda of de lokale VVV.

TIP5: Ringrijden XL, Westkapelle

Zaterdag draait alles in Westkapelle om het ringrijden ¬en gezelligheid daaromheen. U kunt op de foto als ringrijder en er is een loopbaantje voor kinderen. Kijk rond op de markt met kaarten, wafels, boeken, zeeuwse artikelen en meer. Ringrijden XL vindt plaats van 07.30 tot 18.00 uur op de Markt van Westkapelle.

TIP6: Rommelmarkt, Domburg

Inter Scaldis Pipes en Drums houdt zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur een gratis toegankelijke rommelmarkt in het Schuttershof (Kanonweistraat 30, Domburg).

Volledig scherm
Zeeuwse Dag in Sluis met fokveetentoonstelling. © Nicolai Peter

TIP7: Zeeuwse Dag, Sluis

In Sluis wordt zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur de Zeeuwse Dag gevierd, een festiviteit vol gezelligheid en tradities. Het hoogtepunt is de fokveetentoonstelling op de Groote Markt, waar jonge en volwassen witblauwrunderen worden gekeurd. Op het Walplein is een markt met onder meer streekproducten en klederdrachten. Meer info: sluisonline.nl.

TIP8: World Press Photo, Zierikzee

Vanaf zaterdag kunt u de expositie van World Press Photo 2019 bewonderen in de Nieuwe Kerk te Zierikzee. De expositie met de meest indrukwekkende, schokkende en betoverende journalistieke foto’s is vandaag toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur. Morgen is de tentoonstelling geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

TIP9: Yoga in het voedselbos, Ritthem

In de ontspannende omgeving van het voedselbos van Oest Farm&Stay kunt u zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur meedoen aan een yogales. De les gaat door bij voldoende deelnemers en droog weer. Meer info en aanmelden: info@flow-liveyoga.nl.

TIP10: Toren beklimmen, Hulst

De Willibrordusbasiliek is een van de meest iconische gebouwen van Hulst. Zondag kunt u de 60 meter hoge toren met een gids beklimmen en genieten van een onvergetelijk uitzicht over Hulst en omgeving. De torenbeklimming begint om 14.30 uur een duurt ongeveer een uur. Reserveren is noodzakelijk. Kaarten (€5,- p.p.) zijn verkrijgbaar bij VVV Hulst (minimumleeftijd is 12 jaar).

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement