Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips voor woensdag 14 augustus

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP1: Excursie Zwarte Polder, Nieuwvliet

De Verdronken Zwarte Polder is een zandig schor waar veel planten en vogelsoorten leven. Maak vanaf 19.30 uur onder leiding van een gids een excursie door dit natuurgebied. Deelname: 4 euro (kinderen tot 16 jaar: 2 euro). Aanmelden niet nodig. Meer info: hetzeeuwselandschap.nl.

Volledig scherm
Pluktuin. © Mechteld Jansen

TIP2: Bloemen plukken, Yerseke

Vandaag kunt u tussen 08.00 en 22.00 uur bloemen plukken bij de pluktuin op de Breedsendijk in Yerseke. Bij de pluktuin ligt materiaal om de bloemen netjes af te knippen. Meer info: pluktuinlafleur.nl.

TIP3: Zonnige Avond Sterrenwacht, Middelburg

Kom tussen 19.00 en 20.00 uur kennismaken met de Zeeuwse sterrenwacht op de Middelburgse Markt. Met speciale zonnetelescopen staan zij klaar om zonnevlekken en zonnevlammen te laten zien. Om 20.00 uur start het binnenprogramma. Meer info: lansbergen.net. 

TIP4: Ponyritje, Middelburg

Zin om een rondje op een pony te rijden? Bij kinderboerderij De Klepperhoeve (Meiveldpad 55) staat van 14.00 tot 15.00 uur één van de lieve dieren klaar voor een ritje. Prijs: 1 euro per ritje; de ruiter mag maximaal 45 kg zijn.

TIP5: Rondleiding Gravensteen, Zierikzee

Het Gravensteen is de oudste gevangenis van Zeeland. Leer vanmiddag tijdens een rondleiding over de geschiedenis, architectuur en voormalige gevangenen, die hun sporen achterlieten in de gijzelkamer. Deelname: €3,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis). Kaartverkoop bij het Stadhuismuseum Zierikzee, vanwaar de rondleiding om 14.30 begint.

TIP6: Zomeravondconcert, Oostkapelle

In de reeks van zomeravondconcerten spelen vanavond Thorwald Jorgensen en Kamilla Bystrova op de theremin en de piano. Het concert vindt plaats in de Dorpskerk te Oostkapelle van 20.00 tot 21.15 uur. Toegang is gratis, het is mogelijk een vrijwillige bijdrage te doen.

TIP7: Trekpaardenfeest, Oostburg

Rijd mee met een paard en wagen, neem met een gids een kijkje in de melkstal, knuffel de veulentjes, en eet een ijsje of pannenkoek. Dit en meer is vandaag van 10.30 tot 16.30 uur te doen tijdens het trekpaardenfeest in Oostburg. Toegang is 4,50 euro per persoon (7,50 euro voor toegang inclusief deelname activiteiten). Kinderen t/m 3 jaar en parkeren gratis.

TIP8: Vuurwerk en kermis, Goes

Als onderdeel van de kermis van Goes is er vanavond vanaf 22.00 uur een vuurwerkshow te zien. Attracties van de kermis zijn open van 12.00 tot 00.00 uur.

TIP9: Rondvaart Oosterschelde, Kamperland

Ervaar de Zeelandbrug, de Stormvloedkering en Neeltje Jans op een bijzondere manier tijdens deze rondvaart op de Oosterschelde. Tijdens de tocht maakt u kans op een ontmoeting met nieuwsgierige bruinvissen of zeehonden. De boot vertrekt om 11.00 uur uit Kamperland en is rond 14.30 uur terug. Meer info: frisiarondvaarten.nl.

Volledig scherm
Roofvogeldemonstratie in IJzendijke 2014. © Peter Nicolai

TIP10: Roofvogeldemonstratie, IJzendijke

De jachttechnieken van roofvogels van dichtbij bewonderen? Dat kan vandaag om 19.00 uur bij de demonstratie in de Valkeniershof (Klakbaan 5). Entree is 8,50 euro per persoon (6 t/m 11 jaar: 5,50 euro). Meer info: valkeniershof.nl.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement