Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips voor vrijdag 9 augustus

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP1: Fietsroute, Middelburg

Kunt u zich een wereld voorstellen waarin werken niet meer vanzelfsprekend is? Maak op eigen gelegenheid een fietstocht langs het Zeeuws Museum en de buitenlocaties van de tentoonstelling ‘Nooit meer werken’, over de geschiedenis en toekomst van werk. Vind de fietsroute op: zeeuwsmuseum.nl/fietsroute.

Volledig scherm
Kofferbakverkoop Kerkwerve. © Dirk-Jan Gjeltema

TIP2: Kofferbakverkoop, Kerkwerve

Recreatieboerderij van Langeraad houdt vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur een kofferbakverkoop op het terrein in het bos (Weelweg 3, Kerkwerve). Bovendien is er een modelstoomtrein waarmee een ritje gemaakt kan worden. Bezoekers kunnen gratis parkeren op het terrein van de recreatieboerderij.

TIP3: Skeltertocht door stuifduinen, Westenschouwen

Maak een tocht door het dynamische landschap van stuifduinen in Westenschouwen. Van 11.00 tot 18.00 kunt u vrijdag met de skelter dit natuurgebied verkennen. Meer info: jantrampoline.nl.

TIP4: Zeeuwse Vliegdagen, Arnemuiden

Vrijdag beginnen de Zeeuwse Vliegdagen bij het Vliegveld Midden-Zeeland. Vanavond kunt u van 18.00 tot 21.30 uur gratis komen kijken naar demonstraties met modelvliegtuigen.

TIP5: Het Vlaemsche Erfgoed, Groede

Proef de historische sfeer van Groede in Het Vlaemsche Erfgoed, een cultureel concept in de dorpskern van Groede. Bezoek onder meer de kerkjes, kleine winkels en werkplaatsen, historische herberg en de Erfgoedwinkel met streekproducten. Het museum is vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is 4,20 euro (kinderen t/m 12 jaar: 2 euro). Kinderen tot 5 jaar kunnen gratis naar binnen. Meer info: het-vlaemsche-erfgoed.nl.

TIP6: Braderie, Colijnsplaat

Vrijdag beginnen de jaarlijkse Colijnsplaatse Dagen. Neem tussen 12.00 en 01.00 uur een kijkje bij de feestelijke braderie, livemuziek en kermisattracties in de Haven van Colijnsplaat. Meer info: colijnsplaatsedagen.nl.

TIP7: Orgelconcert, Burgh-Haamstede

Steven Knieriem is een jonge organist uit Goes die al verschillende prijzen won bij orgelconcoursen. Vrijdagavond geeft hij van 20.00 tot 21.00 uur een concert in Hervormd Haamstede (Ring 1). Toegang is gratis, aan de uitgang is een collecte voor het Orgelfonds.

TIP8: Festival DÆR, Vlissingen

Het veld achter het Baskensburgplein verandert vrijdag in een wereld van muziek, theater, kunst en creativiteit met festival DÆR. Het festivalterrein is van 16.00 tot 00.00 uur open. Entree is aan de deur 12,50 euro.

Volledig scherm
Festival DÆR in 2018. © Lex De Meester

TIP9: Vuurtoren, Breskens

Het is één van de meest iconische gebouwen in West-Zeeuws-Vlaanderen: de vuurtoren van Breskens. De toren is een aantal jaren geleden volledig gerestaureerd en opengesteld voor bezoekers. Bezoek tussen 13.00 en 17.00 uur de vuurtoren en de expositieruimte, waar werk te zien is van Zeeuwse kunstenaars. Meer info: vuurtorenbreskens.nl.

TIP10: Privétuin, Koudekerke

Maak vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur een wandeling door de privétuin de Houtenhandsche Hof in Koudekerke (Wielemakersbaan 4). In de tuin is niet alleen een groot aantal bloemen en planten te zien; er staat ook een bijzondere verzameling stenen sculpturen.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement