Volledig scherm
© Ronald den Dekker

Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips voor maandag 26 augustus

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP1: Zeeland in 1907, Westkapelle

De Franse kunstenaar Albert Depré legde tijdens een rondreis door Nederland het leven anno 1907 vast in schilderijen en foto’s. Hij bezocht onder meer Westkapelle, Arnemuiden en Zierikzee. Bewonder zijn unieke werk tussen 10.00 en 17.00 uur in het Polderhuis te Westkapelle.

TIP2: Kunstexposities, Cadzand-Dorp

Bezoek tussen 14.00 en 17.00 uur Prinsenstraat 17 in Cadzand-Dorp om het werk van kunstenaars uit de regio te bewonderen. Toegang is gratis.

TIP3: Klompenmakerij, Heinkenszand

Ervaar hoe echte ouderwetse klompen gemaakt worden bij Klompenmakerij Traas in Heinkenszand! Hier worden al ruim honderd jaar klompen gemaakt; ook is het één van de laatste in Nederland. Loop rond, boek een rondleiding of kijk in de winkel met Zeeuwse streekproducten. Openingstijden zijn van 08.30 tot 17.30 uur, toegang is gratis.

TIP4: Avondvierdaagse, Sluis

Vandaag begint de vierdaagse van Sluis, waarbij elke dag een andere route wordt gewandeld. Wandelaars kunnen kiezen tussen afstanden van 5 of 10 kilometer (start 18.30 en 18.00 uur). Deelname aan de vier avonden inclusief medaille is 4,50 euro.

TIP5: Expositie, Middelburg

In de foyer van de bibliotheek in Middelburg (Kousteensedijk 7) kunt u tussen 13.00 en 20.00 uur kijken naar het werk van Leo Burgs. Zijn schilderijen tonen vaak het Zeeuwse straatbeeld, zoals plekken in Veere en Middelburg.

TIP6: Plompe Toren, Burgh-Haamstede

Aan de zuidkust van Schouwen-Duiveland zijn tussen 1475 en 1650 minstens vijftien dorpen in het water verdwenen. Wat restte van het verdronken dorpje Koudekerke, is de Plompe Toren. Bezoek en beklim de veertiende-eeuwse toren vandaag tussen 09.00 en 18.00 uur.

TIP7: Ontdek de Manteling, Oostkapelle

Ga vandaag van 10.00 tot 11.30 uur op pad met de boswachter door de Manteling van Walcheren. Dit natuurgebied bestaat uit bossen en duinen, waar bijzondere planten groeien. Start bij museum Terra Maris. Reserveren verplicht via staatsbosbeheer.nl.

TIP8: Fietstocht, Schoondijke

De fietstocht ‘Op tour met Tuur’ volgt in 45 kilometer het verhaal van smokkel en corruptie in de grensregio. De route is gebaseerd op een verhaal dat Anita Tournois schreef over Tuur, die een gouden ring vindt. Als zijn buurman, de veldwachter, hier lucht van krijgt, gebeurt er van alles. De route, inclusief verhaal, lekkernijen en opdrachten, is op te halen bij Bistro De Buut in Schoondijke of Buitengewoon Actief voor 7,50 euro per persoon. Reserveer via 0117-222002 of 06-28279872.

TIP9: Historisch museum, Goes

Het gebouw van Historisch Museum de Bevelanden is een voormalig klooster en weeshuis. Leer hier tussen 11.00 en 17.00 uur alles over streekdracht, schutterijen en onze relatie met water door de jaren heen. Voor kinderen zijn er speurtochten. Entreeprijzen en meer informatie: hmdb.nl

TIP10: Panorama Walcheren, Vlissingen

Kijken naar een collectie van megaschilderijen, die meer dan manshoog en tientallen meters breed zijn? Dat kan vandaag tussen 10.00 en 13.00 uur bij Panorama Walcheren. Kijk ook achter de schermen en zie hoe zo’n panorama gemaakt wordt. Meer info: panoramawalcheren.nl.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement