De Mekkerstee
Volledig scherm
De Mekkerstee © John de Pater

Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips voor dinsdag 20 augustus

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP1: Monumententocht, Zierikzee

Ontdekt de geschiedenis van Zierikzee door te kijken naar de muren, poorten, kerken, toren en molens van de stad. Met een gids wandelt u langs de Noord- en Zuidpoort, de Oude Haven, de patriciërshuizen, het ’s-Gravensteen en het stadhuis. De wandeling start om 10.30 en duurt twee uur. Deelname is 6 euro per persoon. Reserveren is verplicht en kan bij VVV Zierikzee (Nieuwe Haven 7).

TIP2: Weekmarkt, Sas van Gent

Neem eens een kijkje bij de dinsdagmarkt in Sas van Gent. Vandaag staan er van 8.30 tot 15.00 uur verschillende kramen verspreid over het Keizer Karelplein.

TIP3: Rommel- en curiosamarkt, Veere

Leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere’s Genoegen organiseren een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw Het Akkoord (Oudestraat 9). De markt is van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

TIP4: Geitenboerderij, Ouddorp

Op geitenboerderij De Mèkkerstee grazen honderden geiten. Maak tussen 09.00 en 17.00 uur kennis met de boerderijdieren en leer hoe geiten gemelkt worden. Geniet tussendoor van zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas. Behalve geiten, zijn er ook kippen, cavia’s, paarden en een varken. Bovendien is er een speeltuin voor kinderen.

TIP5: Scharrelkidsclub, Oostkapelle

In de middeleeuwen waren er vikingen op Walcheren, wat toen nog Walichrum werd genoemd. Leer vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur alles over dit volk en hun gewoontes bij de Scharrelkidsclub ‘Daar komen de Vikingen’ van Terra Maris. Deelname: entreeprijs museum. Reserveren is niet nodig. Meer info: terramaris.nl.

TIP6: Ontdek Slot Haamstede, Burgh-Haamstede

Altijd al een kijkje willen nemen in Slot Haamstede? Leer alles over de geschiedenis en wandel door het Slotbos tijdens deze rondleiding met een boswachter. De wandeling met bezoek aan Slot Haamstede duurt ongeveer 2 uur. Reserveren is verplicht en kan via vvvzeeland.nl.

Slot Haamstede
Volledig scherm
Slot Haamstede © Dirk Jan Gjeltema

TIP7: Escape Room, Middelburg

Zin in een spannend dagje uit? Probeer met een team van 3 tot 8 personen te ontsnappen uit een van de escape rooms van Kamer 51. Dit doet u door raadsels en puzzels op te lossen, en vooral goed samen te werken. Reserveren kan via reserveren@Kamer51.nl of 0624724522.

TIP8: Tentoonstelling, Sluis

De bevrijding van West-Zeeuws-Vlaanderen door de Canadezen kreeg de naam Operation Switchback, en duurde van 6 oktober tot 3 november 1944. Bezoek tussen 10.00 en 16.30 uur in het Belfort van Sluis de tentoonstelling Switchback om meer te leren over de gebeurtenissen van en rond de bevrijding. Meer info: belfortsluis.nl.

TIP9: Sleepnetvissen, Vrouwenpolder

Benieuwd naar wat er allemaal leeft rond het strand van Neeltje Jans? Ga dan van 11:00 tot 13:00 uur mee sleepnetvissen. We lopen tot onze enkels in het water en slepen een net zo’n 50 meter met ons mee. De vangst is elke keer een verrassing. Meer info: np-oosterschelde.nl.

TIP10: Leesclub, Vlissingen

Voor wie beter wil leren lezen organiseert Taalhuis Walcheren de leesclub Makkelijk lezen. Vandaag vindt de leesclub plaats van 10.15 tot 11.15 uur in ZB| Bibliotheek Vlissingen (Spuikomweg 7). Deelname is gratis en voor boeken wordt gezorgd. Aanmelden via: taalhuisvlissingen@dezb.nl.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement