Volledig scherm
fotomontage Susanne Boogers /DTTC © Bij de politie heeft zich een waarzegster gemeld met een tip de zaak Ploegstra.

Waarzegster meldt zich in zaak Ploegstra

IJZENDIJKE - Een waarzegster heeft zich afgelopen week gemeld bij het coldcaseteam van de politie dat de verdwijning van IJzendijkenaar Herman Ploegstra onderzoekt.

,,We gaan alle tips na in dit onderzoek omdat we niets willen laten liggen. Dus ook deze informatie wordt gecheckt'', laat de politie weten. Herman Ploegstra verdween op 26 oktober 2010. De kraanmachinist kwam nooit thuis na een bezoek aan een sportschool in Breskens. Zijn auto werd diezelfde avond leeg aangetroffen tussen Breskens en Nummer Een.

Privédetective

De politie heeft in verband met deze zaak inmiddels 31 mensen gehoord. Een privédetective die kort na de verdwijning door de familie was ingeschakeld, heeft al haar materiaal overgedragen aan het coldcaseteam. Haar dossier bleek voor de politie nieuwe informatie te bevatten.

Een maand geleden maakten de politie en het Openbaar Ministerie bekend dat deze geruchtmakende zaak is heropend. Een coldcaseteam wil nog een keer alles uit de kast halen in een ultieme poging te weten te komen wat er met Ploegstra is gebeurd. Politie en OM gaan ervan uit dat hij  door een misdrijf om het leven is gekomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement