Mark Harbers (VVD) heeft zojuist geopperd om het Grevelingenmeer te schrappen als Natura2000-gebied. Jesse Klaver (links) kan het bijna niet geloven.
Volledig scherm
Mark Harbers (VVD) heeft zojuist geopperd om het Grevelingenmeer te schrappen als Natura2000-gebied. Jesse Klaver (links) kan het bijna niet geloven. © ANP

VVD in Tweede Kamer: Schrap Grevelingenmeer als beschermd natuurgebied

DEN HAAG - Het Grevelingenmeer is bij uitstek het natuurgebied dat zonder beschermde status kan. Daar is de waterkwaliteit nu immers al niet goed, en werken de regels alleen maar beperkend bij het gezonder maken van het gebied. Dat vindt de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

  1. Fietsbloggers Laura en Irene testen vernieuwde kustfietsroute uit

    Fietsblog­gers Laura en Irene testen vernieuwde kustfiets­rou­te uit

    RENESSE – Het Landelijk Fietsplatform lanceerde deze zomer de vernieuwde LF kustroute, een langeafstand fietsroute die loopt van Cadzand-Bad tot Bad Nieuweschans in Groningen. Dit weekend deden bloggers en fietssters Laura Maat en Irene Maaskant uit Rotterdam Zeeland aan ter ere van de promotie van die route. Ze werden ontvangen op Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse door onder andere gedeputeerde van de provincie Zeeland Dick van der Velde en wethouder Daniël Joppe van Schouwen-Duiveland.