Minister-president Mark Rutte komt donderdag 5 maart in Vlissingen uitleg geven over de marinierskazerne. (Photo by Aris Oikonomou / AFP)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister-president Mark Rutte komt donderdag 5 maart in Vlissingen uitleg geven over de marinierskazerne. (Photo by Aris Oikonomou / AFP) © AFP

VVD’er Rutte geeft uitleg in het hol van de leeuw, wat doet CDA?

Analyse | pollMIDDELBURG - Dat minister-president Mark Rutte de boze Zeeuwen uitleg komt geven, geeft aan hoezeer de VVD in zijn maag zit met de marinierskazerne. Het CDA duikt liever weg.

De kwestie rond het afblazen van de marinierskazerne lijkt steeds meer op die van de gasboringen in Groningen. Weliswaar staan er geen Zeeuwse huizen op instorten, maar net als de Groningers voelen de Zeeuwen zich door Den Haag belogen en bedrogen.

Zeeland heeft het Rijk aansprakelijk gesteld voor geleden imagoschade. Maar het kabinet heeft ook zijn eigen imago behoorlijk ingedeukt.

Poll

Marinierskazerne: hier kletst Rutte zich niet uit

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
1993 stemmen
  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.