Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

VRZ: vier inzamelpunten voor beschermingsmiddelen zorgmedewerkers

MIDDELBURG - Voor bedrijven en particulieren die mondkapjes, veiligheidsbrillen, handschoenen, desinfectiemateriaal of andere beschermingsmiddelen voor de zorg willen schenken, heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) vier verzamelpunten ingericht. 

Het gaat om de brandweerkazernes in Middelburg (Stromenweg 7), Terneuzen (Koegorsstraat 4), Goes (Oranjeweg 100) en Nieuwdorp (Hertenweg 65). De kazernes zijn geopend tussen 09.00 en 17.00 uur. ,,De zorgsector kan extra beschermingsmiddelen goed gebruiken”, aldus de VRZ. Een oproep onder de bedrijven gevestigd in North Sea Port heeft al heel veel opgeleverd. De VRZ heeft daarmee veel zorginstellingen kunnen bedienen. ,,Maar als het aantal Zeeuwse zorgplekken verder uitgebreid wordt, zijn meer beschermingsmiddelen nodig.” 

De VRZ wijst er op dat de piek van het aantal coronapatiënten in Zeeland nog moet komen. ,,Het is onduidelijk hoe de verspreiding van het coronavirus zal verlopen. Wel is duidelijk dat de Zeeuwse zorg tijdens de piek onder druk zal komen te staan. Zeeland is een regio met relatief veel ouderen, die vatbaarder zijn voor het virus.”