Volledig scherm
Een man schoot de vrouw uiteindelijk te hulp. © Sander Marteijn

Vrouw komt vast te zitten op geopende Sloebrug in Vlissingen

UPDATEVLISSINGEN – Een tot nu toe onbekende oudere vrouw beleefde zondagmiddag een angstig avontuur. Terwijl ze op de Sloebrug in Vlissingen met haar fiets stond of fietste, ging de brug omhoog. Op foto’s op Facebook is te zien dat ze zich vastklampt terwijl de brug al gedeeltelijk is geopend.

Corrie Marteijn van Zwemschool Zeeland was getuige van het incident. Ze vermoedt dat de vrouw, ‘zo’n zeventig jaar oud’, op de brug naar de schepen stond te kijken. ,,Mogelijk had ze niet in de gaten dat de slagbomen dicht gingen en dat de brug open zou gaan.”

De brug ging volgens Corrie Marteijn zo’n 45 tot 50 graden open en stopte toen. De vrouw hield zich vast aan de reling en probeerde ook haar fiets bij zich te houden. ,,De bestuurder van de eerste auto die voor de brug stond, een man van zo’n veertig jaar, kwam haar te hulp en hield haar en haar fiets vast terwijl hij zich ook vastklampte aan de reling van de brug.” Volgens Corrie Marteijn zakte de brug na enige tijd weer waarna de vrouw haar weg richting Oost-Souburg vervolgde en haar redder snel terugliep naar zijn auto. ,,Want hij stond als eerste voor de brug en hield de rest op.”

Hachelijk

Volgens de ooggetuige gebeurt het vaker dat mensen op de brug naar de bootjes staan te kijken en niet door hebben dat de slagbomen dicht gaan. Maar ze heeft vanaf het terras van haar zwemschool, direct naast de brug, nog nooit gezien dat iemand in zo’n hachelijke situatie terechtkwam.

De politie kreeg zondagavond rond half acht een melding over het voorval. Volgens een woordvoerder was dat uren na het incident. Hij kon niet aangeven waarom de politie niet eerder is gebeld. Agenten die ter plaatse kwamen hebben niets bijzonders aangetroffen. Ook is de politie niet ingeseind door de beheerder van de brug, de provincie, over het incident.

Onderzoek

De brug wordt op afstand bediend vanuit het sluizencomplex in Vlissingen. De provincie, bij wie de brug in beheer is, is een onderzoek gestart naar het incident. Hiervoor worden onder meer de beelden gebruikt die de camera’s op de brug hebben gemaakt. Volgens een woordvoerster komt de provincie maandag met een nadere verklaring.

Lees ook: Politie vraagt vrouw en helper op de brug Vlissingen zich te melden