Vrouw aangehouden voor neersteken vriend in Zaamslag: ‘Ze hadden vaker ruzie’

Update 10.45 uur I VideoZAAMSLAG - De politie heeft woensdagavond een vrouw aangehouden die verdacht wordt van het neersteken van haar vriend. Dat zou gebeurd zijn in hun woning aan de Wilhelminastraat in Zaamslag. 

Het incident vond rond 20.15 uur plaats. Volgens de politie gingen agenten na een melding een kijkje nemen. Ze troffen in het huis de gewonde man aan. Zijn vriendin was niet meer in de woning. Zij werd na een korte zoektocht in een ander huis aangetroffen en gearresteerd. Volgens een getuige was dat in de Puntstraat: daar werd de vrouw geboeid in een auto afgevoerd. Op de stoep daar lagen druppels bloed. ,,Vreselijk dat dit hier in de straat gebeurt”, reageerde een omwonende woensdag direct na het incident. Die vertelde tevens dat er in het huis mensen wonen van een jaar of dertig, veertig en dat er geregeld sprake is van ruzie. 

Tot laat in de avond werd onderzoek gedaan in en rond het huis. Er werd onder meer een buurtonderzoek uitgevoerd en er werd ook een speurhond ingezet. 

Het ambulancepersoneel dat de gewonde man ophaalde, droeg steekwerende vesten. Het slachtoffer is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Gent. In eerste instantie werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd weer afgezegd.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de Wilhelminastraat. © Tim Koster
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement