Volledig scherm
Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie © ANP

Vragen PVV over leegloop marinierskorps

DEN HAAG - Hoeveel soldaten moeten het Korps Mariniers verlaten voordat staatssecretaris Barbara Visser (VVD, defensie) besluit om de verhuizing van Doorn naar Vlissingen af te blazen?

Dat vraagt PVV-Kamerlid Gabriëlle Popken naar aanleiding van de brief die Visser dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dit jaar zijn al 157 mariniers op eigen initiatief zijn vertrokken, meer dan in heel 2017 (114), 2016 (127) en 2015 (103). Visser heeft wel het bouwrijp maken van de grond in Vlissingen uitgesteld tot oktober. Popken wil weten wat dat kost.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lekker zeiken
    PREMIUM
    COLUMN GUIDO VAN DER HEIJDEN

    Lekker zeiken

    ,,Jezus man, waar zeik je over?” Er is verder niemand in de kamer. Ik lul tegen de tv. Een Zeeuw van middelbare leeftijd wijst naar de kont van zijn Opel, ,,Hier! kijk dan!” De camera draait onzeker rondjes van bumper naar kofferbak. Een deuk, of liever een flauwe welving. Heel eerlijk gezegd zie ik het niet echt. Een geval, je moet het willen zien. ,,En niks geen briefje achtergelaten hoor.” De eigenaar is boos, de presentator begripvol. ,,Het komt helemaal goed. Geef mij de sleutels maar. Wij gaan het voor u fixen.”