Volledig scherm
© Politie

Voor ruim een half miljoen euro aan drugs gevonden op een schip in haven van Vlissingen

UpdateVLISSINGEN - De douane heeft donderdag 20 kilo cocaïne gevonden op een schip in de haven van Vlissingen. De drugs zaten in het ruim verstopt tussen pallets met bananen. De cocaïne, met een straatwaarde van ruim een half miljoen euro, is in beslag genomen en verbrand.

De bananen kwamen uit Zuid-Amerika. De douane kwam het drugstransport op het spoor bij een controle, vertelt Adriaan Ros. Waar de drugs precies vandaan komen en voor wie de cocaïne was bestemd wordt onderzocht. Dat gebeurt door het zogenoemde HARCteam Rotterdam. Dat is een samenwerkingsverband tussen Openbaar Ministerie, FIOD, Douane en de Zeehavenpolitie.

Tweede keer

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat drugs in de haven van Vlissingen worden gevonden. Op 7 september werd een lading van 350 kilo cocaïne onderschept bij een havenbedrijf. Ook toen zaten de harddrugs - met een straatwaarde van bijna 9 miljoen euro - verstopt tussen een lading bananen.

Of criminelen vaker drugs via Vlissingen vervoeren, of dat bij toeval in korte tijd twee drugsladingen zijn ontdekt, kan Ros niet zeggen. ,,Ik heb daarover geen gegevens. Feit is wel dat we met Openbaar Ministerie, politie en Koninklijke Marechaussee de handen ineen hebben geslagen om criminaliteit aan te pakken.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement