Volledig scherm
stockadr stockpzc muziek festival dansen © Thinkstock

Voor het eerst in Zeeland: GraauwRock for Specials: een festival voor mensen met een beperking

GRAAUW - Mensen met een beperking kunnen dit jaar voor het eerst naar een popfestival in Zeeland: GraauwRock for Specials. Wie er optreden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Het festival is ontstaan door een samenwerking tussen Graauwrock en stichting ’t Huus, een organisatie in Zeeuws-Vlaanderen waar mensen met een beperking kunnen wonen, logeren en naar dagbesteding kunnen gaan. 
t’ Huus gaat al jaren met cliënten naar een muziekfestival voor mensen met een beperking in Limburg. Door de grote reisafstand en dus ook kosten, kunnen niet alle cliënten mee. Omdat het niet eenvoudig is om zelf zo'n evenement in Zeeland te organiseren, heeft ‘t Huus samenwerking gezocht met Graauwrock.

GraauwRock for Specials wordt gehouden op 29 mei van 13.00 tot 20.00 uur op het terrein van GraauwRock in Graauw. Wie optreden is nog niet bekend. Volgens de organisatie wordt nog met artiesten onderhandeld. De eerste namen zullen zo  snel als mogelijk bekend worden gemaakt. De dag erna, op 30 mei, is het reguliere festival Graauwrock. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
    PREMIUM

    Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

    VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.