Volledig scherm
stockadr stockpzc muziek festival dansen © Thinkstock

Voor het eerst in Zeeland: GraauwRock for Specials: een festival voor mensen met een beperking

GRAAUW - Mensen met een beperking kunnen dit jaar voor het eerst naar een popfestival in Zeeland: GraauwRock for Specials. Wie er optreden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Het festival is ontstaan door een samenwerking tussen Graauwrock en stichting ’t Huus, een organisatie in Zeeuws-Vlaanderen waar mensen met een beperking kunnen wonen, logeren en naar dagbesteding kunnen gaan. 
t’ Huus gaat al jaren met cliënten naar een muziekfestival voor mensen met een beperking in Limburg. Door de grote reisafstand en dus ook kosten, kunnen niet alle cliënten mee. Omdat het niet eenvoudig is om zelf zo'n evenement in Zeeland te organiseren, heeft ‘t Huus samenwerking gezocht met Graauwrock.

GraauwRock for Specials wordt gehouden op 29 mei van 13.00 tot 20.00 uur op het terrein van GraauwRock in Graauw. Wie optreden is nog niet bekend. Volgens de organisatie wordt nog met artiesten onderhandeld. De eerste namen zullen zo  snel als mogelijk bekend worden gemaakt. De dag erna, op 30 mei, is het reguliere festival Graauwrock. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.
  2. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.