Volledig scherm
Wie dat wilde, kon vooraf een ligbed reserveren voor de openluchtvoorstelling van Jaws op het Badstrand. © Lex de Meester

Vol Vlissings strand voor openluchtvoorstelling Jaws

VLISSINGEN - Vele honderden mensen kwamen zondagavond naar de Vlissingse boulevard om de film Jaws te zien. De eerste openluchtvoorstelling van Pier 7 Zandpaviljoen en Film by the Sea werd daarmee meteen een groot succes.

Mede dankzij het goede weer liep het strand tegen tien uur vol. De voorstelling was gratis te bezoeken. De pakweg honderd ligbedden die tegen betaling beschikbaar waren, bleken zelfs al allemaal te zijn gereserveerd.

,,Ik vind het nu al een geslaagde editie", zei Niek Damen van Pier 7 voorafgaand aan de voorstelling. ,,De weergoden zijn ons gelukkig goed gezind.”

Boekverfilming

,,Volgend jaar doen we dit weer, denk ik", zei directeur Jan Doense van Film by the Sea. Hij wees erop dat Jaws (1975) niet alleen helemaal past bij de locatie, maar ook bij Film by the Sea. ,,Het is het festival waar heel veel boekverfilmingen zijn te zien. Jaws is natuurlijk ook een boekverfilming.”

Met de openluchtvoorstelling wil Doense vooral ook het signaal afgeven dat Film by the Sea er voor iedereen wil zijn. ,,We zijn een laagdrempelig festival, met ook veel films die heel toegankelijk en niet elitair zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement