Volledig scherm
Een Toyota IQ is vermoedelijk gebruikt bij de overval op de organisatie van Hrieps. De vluchtauto had waarschijnlijk logo's op de portieren. © Politie Zeeland West-Brabant

Vluchtauto overval Hrieps is witte Toyota IQ

GRIJPSKERKE - De auto die betrokken was bij de overval na festival Hrieps in Grijpskerke is een witte Toyota IQ. Dat vermoedt de politie op basis van tips die binnenkwamen na een getuigenoproep. Vijfendertig mensen reageerden daarop.

 De opbrengst van het festival, dat op zaterdag 11 mei werd gehouden, werd in de nacht erna gestolen tijdens een woningoverval. Het ging om ongeveer een half miljoen euro. 

De politie vermoedde al snel dat de daders in twee auto's gevlucht waren: een ‘kleine witte’ en een grijze vijfdeurs, met geblindeerde ramen aan de achter- en zijkant. Over de witte auto is nu dus meer bekend. Het gaat waarschijnlijk om een Toyota IQ, met een logo op de portieren. 

Beide auto's zijn voor de overval gezien in Domburg (rijdend richting Oostkapelle) en na de overval in Oostkapelle (rijdend richting Domburg). 

De politie herhaalt de oproep aan getuigen om zich te melden. Dat kan door te bellen naar 0900 8844, of anoniem via 0800 7000. Via WhatsApp reageren kan ook: 06 12207006. Ook zoekt de politie nog steeds camerabeelden waar de auto's op staan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement